Τρίτη, 16 Ιουλίου

Οικιστικό – Δασικό Δήμου Διονύσου: Ποιοι ωφελούνται από την ξαφνική βιασύνη για δρομολόγηση του;

Ψηλά στην ατζέντα των εξελίξεων στον Δήμο Διονύσου, τοποθετείται το ”Οικιστικό – Δασικό” ζήτημα. Με αυτό τον όρο επί της ουσίας περιγράφεται το πρόβλημα της μη ρύθμισης των οικισμών του Δήμου. 

Το πρόβλημα έως και σήμερα παραμένει άλυτο, καθώς για την επίλυση του απαιτούνται λεπτoί χειρισμοί και οργανωμένο σχέδιο.

Σε πρώτο βαθμό οφείλει να πραγματοποιηθεί μία ξεκάθαρη και σαφής οριοθέτηση των οικισμών του Δήμου Διονύσου. Η κίνηση αυτή είναι απαραίτητο να προηγηθεί οποιασδήποτε άλλης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος ανάδειξης αδυναμιών οι οποίες δεν αποκλείεται, αντί να βοηθήσουν, να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα. 

Επομένως το πλάνο πρέπει να είναι το εξής: 

1) Οριοθέτηση υφιστάμενων οικισμών

2) Πολεοδομική Μελέτη

3) Εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Φτάνοντας στο σήμερα, η Δημοτική Αρχή δείχνει μία έντονη βιασύνη ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες επί του θέματος. Αυτό που επιδιώκει είναι να προσπεράσει την προαναφερόμενη οριοθέτηση. Ουσιαστικά θέλει η συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία όπως εξηγήσαμε απαιτεί χρόνο και πλάνο, να ”τρέξει” μαζί με την μελέτη του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου. 

Προκύπτει λοιπόν ένα πολύ φυσιολογικό ερώτημα: Γιατί η Δημοτική αρχή ”βιάζεται” τόσο; Τι λόγοι την κάνουν να θέλει να επισπεύσει την μελέτη, ενώ πρώτα δεν έχει ολοκληρώσει την οριοθέτηση των οικισμών; Ποιος εν τέλει θα ωφεληθεί από την ξαφνική ”σπουδή” για την δρομολόγηση του θέματος;