Σάββατο, 27 Ιουλίου

Διόνυσος: Τα σχολεία εν μέσω προεκλογικών ”τρικ”

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Δήμος Διονύσου τοποθετεί τα σχολεία της περιοχής εντός προεκλογικών ”τρικ”. Όπως πολλάκις σας έχουμε αναφέρει μέσω του ilovedionysos.gr , η Δημοτική αρχή επιδιώκει να ”τρέξει” ορισμένα έργα τα οποία αμελούσε επί χρόνια, έτσι ώστε να αποκτήσει αφήγημα ενόψει εκλογών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με όσα το ”dionysosnews.gr” υπογραμμίζει, ο Δήμος έχει βάλει στο ”στόχαστρο” τα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, προσπαθεί να κάνει άμεσα έργα επιδιόρθωσης υποδομών.

Έργα φυσικά τα οποία θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα, και όχι μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, με στόχο ο Δήμαρχος να ”γεμίσει” την προεκλογική του εκστρατεία.

Το πρόβλημα με τα νέα αυτά έργα είναι διττό. Σε πρώτο επίπεδο, δεν έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με το πότε και πως θα αρχίσουν τα έργα. Η ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών είναι άκρως σημαντική καθώς ενδέχεται να επηρεάσει το πρόγραμμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Για παράδειγμα, τις επόμενες εβδομάδες προγραμματίζεται σε πολλά σχολεία η καθιερωμένη σχολική εορτή ενόψει Χριστουγέννων. Αν τα έργα πραγματοποιηθούν σε χώρους εκδηλώσεων, εύλογα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι θα δημιουργηθούν εμπόδια.

Τέλος, καλό θα ήταν η Δημοτική αρχή να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με την ανάθεση των έργων, σε ότι αφορά τον εργολάβο, το κόστος αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.