Σάββατο, 27 Ιουλίου

Ξεκίνησε με πρωτοφανή καθυστέρηση η υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης σε τμήμα της Δροσιάς

Έργα τα οποία θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, αρχίζουν εν τέλει στον Δήμο Διονύσου, με φόντο φυσικά τις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές.

Φυσικά, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως το συγκεκριμένο έργο έχει μπροστά του αρκετό δρόμο, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως ενδεχομένως να χρειαστεί και σχεδόν ένας ολόκληρός χρόνος. Συγχρόνως αρκετά ερωτηματικά υπάρχουν και σε σχέση με την διαδικασία και τον ρόλο του ΔΕΔΗΕ.

Συνομιλώντας η ιστοσελίδα μας με κατοίκους της Δροσιάς και γενικότερα του Δήμου Διονύσου, μεταφέρουν πως σαφώς και το έργο είναι πολύ σημαντικό και αναγκαίο. Εντούτοις ήταν σχεδόν εγκληματικό το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει πράξη.

Ουσιαστικά δεν θα έπρεπε να ήταν είδηση μία αυτονόητη εξέλιξη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως αντίστοιχα έργα σε άλλους Δήμους έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χαρακτηριστική καθυστέρηση ολοκλήρωσης της υπογειοποίησης του δικτύου μέσης τάσης, αποτέλεσε και την αιτία που σε διαστήματα κακοκαιρίας τα σπίτια των κατοίκων έμειναν ώρες δίχως ρεύμα.

Ξεκίνησε η υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης (τσιμεντένιες κολώνες) σε τμήμα της Δροσιάς (Αργυρουπολεως, Σολωμού, Γοργοποταμου) από τον ΔΕΔΗΕ. Τεράστιο έργο για την περιοχή. Έχει βέβαια μέλλον και για να φτάσει σε όλη την περιοχή (εξάμηνο?) και δεν ξέρω μετά ποια θα είναι η διαδικασία σύνδεσης (αν ο ΔΕΔΗΕ θα ζητήσει τέλη σύνδεσης από τους κατοίκους όπως στην αποχέτευση ή όχι και ποσο καιρο (χρονια?) θα παρει αυτό. Πάντως το πρώτο σημαντικό βήμα υλοποιείται. Θυμίζω ότι η περιοχή ήταν πολύπαθη από τη Μήδεια με 80 πόντους χιονι με αποτέλεσμα να σπάσει τσιμεντένια κολώνα στη συμβολή Σολωμού και Αργυρουπολεως) και να μείνουν χωρίς ρεύμα οι γύρω περιοχές για 6 μέρες…