Σάββατο, 27 Ιουλίου

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη στο Κρυονέρι;

Τον Δήμο Διονύσου επισκέφτηκε η υφυπουργός Τουρισμού, και πιο συγκεκριμένα το Κρυονέρι. Η Σοφία Ζαχαράκη αποτέλεσε προσκεκλημένη του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου, με στόχο να γνωρίσει την περιοχή αλλά και να εξεταστεί η δυνατότητα τουριστικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, ιδιαιτέρως μέσα από την εν εξελίξει ανάπλαση του Κτήματος Τατοΐου.

Η ατζέντα της συνάντησης της υφυπουργού με τους αρμοδίους φορείς, υπήρξε πλούσια. Πρωτίστως αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η περίπτωση του Λατομείου, στο οποίο και έκανε εκτενή αναφορά ο επικεφαλής του Εύπολι, ο οποίος και πρότεινε στην υφυπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης του Πεντελικού σε ευρωπαϊκή σύμβαση για το τοπίο, με την ενεργή σύμπραξη του Εμπορικού Συλλόγου, σε ένα σχήμα ευέλικτο, γρήγορο και αποτελεσματικό. 

Εξ’ ίσου σημαντικό αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και το τουριστικό προϊόν του Κτήματος Τατοΐου. Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ν. Πίλτσης, έθεσε επιπλέον το θέμα των αποζημιώσεων των επαγγελματιών από σφοδρές χιονοπτώσεις, που μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί θεσμικά, ενώ υπογράμμισε πως στο Δήμο Διονύσου λειτουργούν κατά κύριο λόγο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ανάγκη στήριξης και όχι συγχώνευσης.

Πάντως σε γενικές γραμμές είναι θετικό το γεγονός πως εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής ενημερώνονται για τα βασικά ζητήματα του Δήμου Διονύσου. Έναν ιδιαιτέρως ”πολύπαθο” Δήμο με πολλές ανοιχτές ”πληγές” σε όλα τα επίπεδα.