Σάββατο, 27 Ιουλίου

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στον Διόνυσο: Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Σταμάτα, η φίμωση της αντιπολίτευσης και η επόμενη μέρα

Όποιος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα του Δήμου Διονύσου, έχει αντιληφθεί πως οι παραμονές των επερχόμενων Περιφερειακών Εκλογών, θα έχουν έντονο ενδιαφέρον. Και κυρίως, θα διεξαχθούν σε πολύ υψηλούς τόνους.

Ήδη, παρ’ ότι βρισκόμαστε ένα χρόνο πριν από τις κάλπες, η αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοτικής αρχής και των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, έχει χτυπήσει… κόκκινο. Είναι άλλωστε προφανές πως υπάρχει μία μεγάλη απόκλιση απόψεων. Από τα πιο απλά έως και τα πιο σοβαρά. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε μεταξύ των δυνάμεων που διεκδικούν και που θα διεκδικήσουν το ”κλειδί” του Δήμου το 2023, έχουν ανταλλαχθεί σκληρές κατηγορίες.

Η πιο ανοιχτή… πληγή αποτελεί το αντιπλημμυρικό έργο στην Λεωφόρο Σταμάτας. Η τέλεση έργων στο συγκεκριμένο σημείο είναι απαραίτητη, καθώς ακόμα και με μία απλή βροχόπτωση, ο δρόμος γεμίζει με νερά, απειλώντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Γι’ αυτό το θέμα, Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, έχουν ήδη διασταυρώσει τα ξίφη τους. Οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ψέγουν τον Δήμαρχο για το γεγονός πως το έργο καθυστερεί, και με τη σειρά του ο Γιάννης Καλαφατέλης ”φορτώνει” τις ευθύνες στην αντιπολίτευση. Μάλιστα σε μία προσπάθεια να αποδείξει πως το δίκιο είναι το μέρος του, προέβη σε μία κίνηση που δεν παραπέμπει σε εκλεγμένο Δήμαρχο. Αντιθέτως, εμφανίστηκε αδύναμος και ευάλωτος. Αναφερόμαστε φυσικά στα περίφημα φυλλάδια που γέμισαν τον Διόνυσο,

Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, το θερμόμετρο θα ανεβαίνει κι άλλο. Αυτό είναι προφανές. Και εκεί οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν. Το βέβαιο είναι πως θα… καταδικαστούν μέσω της ψήφου όσοι βαδίζουν πλάι-πλάι με την τοξικότητα.

Το για ποιον ”χτυπά” η καμπάνα, είναι προφανές.