Σάββατο, 27 Ιουλίου

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ανακοινώνονται σήμερα οι αναρτήσεις των ειδοποιητηρίων στο «MyCAR»

Σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων των τελών κυκλοφορίας του 2023 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myCAR».

Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου έξι εβδομάδες για να πληρώσουν τα τέλη ή τα βγάλουν τα οχήματά τους στην ακινησία. Συγκεκριμένα η προθεσμία πληρωμής είναι έως τις 31/12/22 με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση. Στην περίπτωση καθυστέρησης, ο οδηγός θα κληθεί να πληρώσει το διπλάσιο ποσό.

Τα πρόστιμα: 

-Ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ,

-Ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.

-0€, για τέλη κάτω των 30€

Σε ότι αφορά τις πληρωμές, όπως και πέρυσι συνέβη, τα ειδοποιητήρια θα φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα και QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Για τις πληρωμές, υπάρχουν οι εξής τρόποι:

– Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο

-Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF»

-Σε υποκατάστημα τραπέζης ή ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.