Σάββατο, 27 Ιουλίου

Νέα παράταση παίρνουν οι επισκευές στα σχολεία, όσο τα περιστατικά τραυματισμών μαθητών αυξάνονται

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, στο ilovedionysos.gr σας έχουμε ενημερώσει για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές μονάδες του Δήμου Διονύσου.

Μάλιστα πρόκειται για προβλήματα τέτοιου μεγέθους, σε σημείο μαθητές να έχουν τραυματιστεί. Τρανό παράδειγμα τα όσα διαδραματίζονται στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, όπου καταγράφονται συνεχώς περιστατικά που έχουν οδηγήσει μαθητές ακόμα και σε νοσηλεία.

Αντίστοιχη κατάσταση και στο 2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου, όπου λόγω βλάβης στον τάπητα ένα μικρό αγοράκι τραυματίστηκε. Το χειρότερο όλων; Ο Δήμος γνώριζε για το πρόβλημα καιρό τώρα, αλλά επέλεξε να σφυρίζει αδιάφορα.

Βάσει των πληροφορίων που καταφτάνουν, η Δημοτική αρχή πήρε εν τέλει την απόφαση να προχωρήσει στις απαιτούμε επισκευές. Όχι όμως τώρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, τα έργα θα αρχίσουν από την άνοιξη του 2023.

Ο λόγος προφανής φυσικά, καθώς ο Δήμαρχος θα αναζητήσει ”ζεστά” επιχειρήματα εν όψει εκλογών. Στο βωμό λοιπόν της μικροπολιτικής σκοπιμότητας, εκατοντάδες μαθητές θα κληθούν να ”βγάλουν” την φετινή σχολική χρονιά σε συνθήκες άκρως επικίνδυνες για την σωματική τους ακεραιότητα.