Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, τα πολιτικά διλήμματα και η περίπτωση του Διονύσου

Βρισκόμαστε περίπου έναν χρόνο πριν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και όσο περνά ο καιρός το πολιτικό θερμόμετρο χτυπά ”κόκκινο”. Τα περισσότερα επιτελεία άλλωστε έχουν ήδη ξεκινήσει να καταγράφουν την στρατηγική τους, με γνώμονα ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στις κάλπες του Οκτωβρίου του 2023.

Φυσικά ήδη τα πολιτικά διλήμματα ειδικά στο Λεκανοπέδιο είναι αρκετά, μιας και σε αρκετούς Δήμους το τοπίο είναι θολό σε σχέση με το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αλλά και από ποια κόμματα εν τέλει θα υποστηριχθούν.

Οφείλουμε να θυμίσουμε πως για πρώτη φορά μετά το 2011, οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές δεν θα συμπέσουν με άλλη πολιτική κάλπη. Τόσο το 2014, όσο και το 2019 δίπλα από τις κάλπες για Δήμους και Περιφέρειες, υπήρχαν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές.

Αυτή τη φορά, η μάχη της Αυτοδιοίκησης θα έχει την τιμητική της, κερδίζοντας σύσσωμο το πολιτικό ενδιαφέρον.

Σε ότι αφορά τον Διόνυσο, τα… μαχαίρια έχουν ήδη βγει. Η σύγκρουση της νυν Δημοτικής αρχής με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ολοένα και αυξάνεται. Εύλογα πάντως κάποιος καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο νυν Δήμαρχος, Γιάννης Καλαφατέλης βρίσκεται σε ολοφάνερη δύσκολη θέση.

Δημιουργείται γενικότερα στον Διόνυσο μία ανάγκη για αλλαγή σκηνικού. Αυτό θα το αντιληφθεί κάποιος ακόμα και αν κάνει μονάχα μία μικρή βόλτα στα κεντρικά σημεία της πόλης, με τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, όχι απλώς να μην μειώνονται, αλλά και αντιθέτως να αυξάνονται.

Αυτό δείχνει να το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος, προσπαθώντας λίγο πριν τις κάλπες να πραγματοποιήσει όσα περισσότερα ”μπαλώματα” μπορεί, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις συσσωρευμένες κακές εντυπώσεις γύρω από τις πολιτικές του.

Όλα όμως δείχνουν πως είναι αργά…