Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς – ”Ημέρες Κινηματογράφου”

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας TEMPOFORTE θα προβάλλει την ταινία της πιο πρόσφατης Ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής “Unastoriasenzanome” του RobertoAndo.

Καλλιτεχνική επιμέλεια:

Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών:

Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια:

Βάσια Σκυλακάκη

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022

“Unastoriasenzanome” «Μια ιστορία χωρίς όνομα» του Roberto Ando.

Η Βαλέρια εργάζεται ως γραμματέας σε έναν παραγωγό ταινιών, ενώ παράλληλα γράφει και ως ‘αόρατη συγγραφέας’ σενάρια για τον φίλο της AlexandroPes. Μια μέρα την προσεγγίζει ένας παλιός αστυνομικός και της αφηγείται την ιστορία ενός εγκλήματος. Αυτή γράφει το σενάριο, οι παραγωγοί ενθουσιάζονται και αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας. Αυτή η εμπλοκή, όμως, αποδεικνύεται επικίνδυνη.

Είναι η ιστορία της κλοπής του διάσημου πίνακα του Karavaggio “TheNativity” που έγινε στο Παλέρμο το 1969 από τη Μαφία. Είναι μια δραματική κωμωδία για τη δύναμη του cinema. Πήρε το Βραβείο του 32ου Πανοράματος του Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία:

RobertoAndo.

Φωτογραφία:

MaurizioCalvesi

Μουσική:MauroBetta,

Ιταλία/ 2018/ 110’

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’

στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς,

Γρ. Λαμπράκη 19.