Σάββατο, 27 Ιουλίου

Οργή των πολιτών για το χθεσινό κυκλοφοριακό ”χάος” που προκάλεσε ο Δήμος Διονύσου!

Κυκλοφοριακό ”χάος” επικράτησε χθες στον Δήμο Διονύσου. Αιτία το γεγονός πως η Δημοτική αρχή αποφάσισε την διεξαγωγή αγώνα δρόμου, χωρίς όμως το παραμικρό ψήγμα οργάνωσης και ενημέρωσης.

Μπορεί ο Δήμος από χθες να διαφημίζει στην ”μαζική” συμμετοχή του κόσμου στο αθλητικό γεγονός, εντούτοις επισκεπτόμενος κάποιος τις επίσημες σελίδες του Δήμου Διονύσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώνει την ”οργή” των πολιτών για όσα έγιναν χθες στους κεντρικούς δρόμους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το ilovedionysos.gr , οι πολίτες καταγγέλλουν πως δεν υπήρξε απολύτως καμία ενημέρωση σχετικά με το ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί χθες Κυριακή. Πέραν του γεγονότος ότι ο Δήμος δεν μπήκε ποτέ… στον κόπο να ενημερώσει τους Δημότες, δεν υπήρξε και απολύτως κανένας σχεδιασμός σε σχέση με το που θα έπρεπε να κατευθυνθούν τα αυτοκίνητα που ήθελαν να περάσουν από τους δρόμους που είχαν κλειστεί.

Μάλιστα ορισμένοι πολίτες βρέθηκαν με τα οχήματα τους σε στενά και σε αδιέξοδα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα πρωτοφανές κυκλοφοριακό ”κομφούζιο”. Όλα αυτά, ενώ ήταν γνωστό στην Τροχαία το γεγονός πως χθες θα επέστρεφε η πλειοψηφία των εξοδούχων του τριημέρου.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η συμπεριφορά της αστυνομίας. Επικοινωνώντας με την ιστοσελίδα μας αρκετοί Δημότες, τονίζουν πως δεν έλαβαν απολύτως καμία βοήθεια, όταν και ζήτησαν την συνδρομή των παρευρισκόμενων αστυνομικών αναφορικά με το που θα πρέπει να κινηθούν.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως χθες στο Κρυονέρι εφημέρευε μόλις ένα φαρμακείο, το οποίο όμως δεν ήταν προσβάσιμο στους πολίτες, ελέω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Τι θα συνέβαινε λοιπόν σε περίπτωση που κάποιος πολίτης είχε μεγάλη ανάγκη να το επισκεφτεί;

Είναι επομένως απαράδεκτο το γεγονός πως στη προσπάθεια της η Δημοτική Αρχή να οργανώσει ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, ”πνίγηκε” από την ανικανότητα της να πράξει έστω και στα στοιχειώδη, προκαλώντας την οργή των πολιτών, των οποίων και η υπομονή σιγά-σιγά στερεύει.