Σάββατο, 27 Ιουλίου

Υπολειτουργεί ο Δήμος Διονύσου λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού

Μπορεί οι απαιτήσεις σε έναν Δήμο σαν και αυτόν του Διονύσου να είναι πολλές και άκρως απαιτητικές, εντούτοις δεν φαίνεται πως η Δημοτική Αρχή ασπάζεται την ίδια άποψη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον τελευταίο χρόνο υπάλληλοι του Δήμου με μακρά εμπειρία στη περιοχή, αποφάσισαν να αποχωρήσουν, για λόγους άγνωστους. Αυτό είχε αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από καίριες θέσεις άτομα τα οποία γνώριζαν εξαιρετικά το αντικείμενο τους και τα προβλήματα της περιοχής. 

Στελέχη της αντιπολίτευσης ζήτησαν από την Δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τους λόγους που τα ”βαριά χαρτιά” του Δήμου πλέον προτιμούν να εργάζονται αλλού. 

Μάλιστα, την περίοδο του καλοκαιριού έσκασε σαν ”βόμβα” η επιστολή παραίτησης μίας εκ των στελεχών που ζήτησαν τη μεταφορά τους σε άλλο τομέα. Πρόκειται για την Σ. Χόνδου, η οποία αποτέλεσε ένα από τα ικανότερα στελέχη του Δήμου. Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή της και σας αφήνουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. 

”Ένα διάστημα προσωπικής δίωξης που σηκώνει πολύ «Me too!» σε συνδυασμό με μια κουλτούρα νοσηρής δημοσιοϋπαλληλίας και δυστυχώς η πολιτική ανοχή και στα δύο, με οδήγησαν στην απόφαση να αιτηθώ τη μετάταξή μου σε άλλο φορέα. Τον τελικό λόγο ήθελε να έχει η κακώς νοούμενη «εξουσία» και έτσι αποφασίστηκε η μετακίνηση και υποβίβασή μου, για τις 4-6 εβδομάδες που μένουν μέχρι την αποχώρησή μου, σε άλλη οργανική μονάδα του Δήμου”