Σάββατο, 27 Ιουλίου

«Καμπανάκι» από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονεριου για τις πυρκαγιές

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονεριου καθώς μπορεί να βρισκόμαστε στη καρδιά του φθινοπώρου, αλλά τα φαινόμενα πυρκαγιάς συνεχίζουν να αποτελούν κίνδυνο για τον Ανατολική Αττική.

Μέσω ανάρτησης τους στο Facebook αναφέρθηκαν στην επαγρύπνηση που πρέπει να υπάρχει για τις πυρκαγιές.

Παράλληλα έκαναν και έναν σύντομο απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Η ανάρτηση:

«Παρότι μόνο δύο μέρες πριν την επίσημη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, σήμερα 29.10 είχαμε 2 συμβάντα. Το πρώτο στο Κρυονέρι, το οποίο τέθηκε εύκολα υπό έλεγχο υπό το συντονισμό του Π.Σ. και τη συμμετοχή των εθελοντικών σωματείων Εκάλης και Ροδόπολης και το δεύτερο και μεγαλύτερο στα Οινόφυτα, υπό το συντονισμό του Π.Σ. και τη συμβολή των εθελοντικών σωματείων Ροδόπολης, Αγίου Στεφάνου, Ωρωπού και Σχηματαρίου. Οκτώ εθελοντές με τέσσερα οχήματά μας έλαβαν μέρος συνολικά και στα δύο συμβάντα και μάλιστα το ένα εκ των οχημάτων ήταν το νέο μεγάλο μας υδροφόρο.

Πρέπει να παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση, ανεξαρτήτως του ύψους επικινδυνότητας. Όσο πιο γρήγορα γίνεται αντιληπτό ένα συμβάν, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η παρέμβαση του Π.Σ. και των εθελοντών.

Με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους κατοίκους για τη συνέπεια και την προσοχή που επέδειξαν στα θέματα πυρασφάλειας και φυσικά να ευχηθούμε να έχουμε μία ήρεμη χειμερινή περίοδο, χωρίς έκτακτα καιρικά φαινόμενα.»