Παρασκευή, 21 Ιουνίου

Περιφέρεια Αττικής: Τα πρώτα βραβεία και χρηματικά έπαθλα «Μίκης

Την εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Αθηνών με αφορμή την αυριανή εθνική επέτειο αλλά και τη σημερινή γιορτή της Ελληνικής Σημαίας, παρακολούθησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από τον Περιφερειάρχη σε 2 μαθητές που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2020-21 τα πρώτα βραβεία «Μίκης Θεοδωράκης» τα οποία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα (500 ευρώ στον πρώτο μαθητή και 400 ευρώ στον δεύτερο), που θεσμοθετήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου, μετά από σχετική πρόταση του κ. Πατούλη.

Επίσης δόθηκε έπαινος σε μία τρίτη μαθήτρια, ενώ ο κ. Πατούλης παράλληλα με τα βραβεία παρέδωσε και τη σημαία στη σημαιοφόρο του σχολείου η οποία αρίστευσε στο περσινό σχολικό έτος. 

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση o Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αθηνών Α. Καπετανάκης. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τους μαθητές που αρίστευσαν και να ευχηθώ να χαρούν τους καρπούς των κόπων τους αλλά και όλους τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, οι οποίοι αγαπούν την τέχνη της μουσικής και σπουδάζουν για να προσφέρουν στον πολιτισμό της χώρας μας. Τα χρειαζόμαστε και τα τιμούμε αυτά τα νέα παιδιά που είναι το μέλλον και η ελπίδα μας. Ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας της ιστορικής μας κληρονομιάς και κάθε επένδυση σε αυτόν είναι πολύτιμη.