Σάββατο, 27 Ιουλίου

”Κλείδωσε” η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών – Η περίπτωση του Δήμου Διονύσου

Το ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών συζητήθηκε στο υπουργικό Συμβούλιο που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Δήμου Διονύσου, το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει ήδη. Δημοτική αρχή και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις έχουν διασταυρώσει πολλές φορές τα ξίφη τους, έχοντας φυσικά κατά νου πως όσο περνά ο καιρός πλησιάζουμε στη μάχη της κάλπης.

Φυσικά οφείλουμε να σημειώσουμε πως την τρέχουσα Δημοτική Αρχή δεν τιμά καθόλου το γεγονός πως διοικεί τον Δήμο με γνώμονα τις επερχόμενες εκλογές. Ο Διόνυσος έχει ανάγκες υψίστης σημασίας, και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.

Το να αναλώνεται η Δημοτική Αρχή αποκλειστικά και μόνο σε έναν άτυπο προεκλογικό αγώνα, παραγκωνίζοντας τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, είναι άκρως απογοητευτικό.

Όπως επίσης άκρως προβληματική είναι και η στρατηγική που θέτει σε εφαρμογή, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς του Δήμου για να απαντά στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε πως προ ολίγων εβδομάδων, χρησιμοποιήθηκε το σήμα και το έμβλημα του Δήμου Διονύσου σε φυλλάδιο το οποίο και μοιράστηκε στους Δημότες, εντός του οποίου η Δημοτική Αρχή απαντούσε στις κατηγορίες των αντιπολιτευόμενων συνδυασμών.